Agenda
Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van onze evenementen? Abonneer dan op de evenementenkalender met uw favoriete kalender (Google, Outlook of iCalendar). U kunt er ook voor kiezen enkel bestaande evenementen te importeren in uw kalender. Klik dan op bestand exporteren onder Abonneer op kalender.
Gluren bij de buren – Uitwisselingsbijeenkomst samenwerkingsverbanden: Multi-disciplinair werken
11 april @ 11:00 - 12:30
Ben je lid van een werkgroep (hoog)begaafdheid binnen een samenwerkingsverband en wil je graag leren van hoe dingen in ander samenwerkingsverband zijn geregeld? Dan is dit je kans!
Het landelijk Kenniscentrum Hoogbegaafdheid (KCHB) organiseert dit schooljaar 13 uitwisselingsbijeenkomsten onder de titel ‘Gluren bij de buren’. Elke uitwisselingssessie heeft een eigen thema. De thema’s sluiten aan bij de onderwerpen die samenwerkingsverbanden – al dan niet vanuit subsidiegelden – bij de kop pakken om het onderwijs aan begaafde leerlingen passender te maken.
Tijdens deze sterk interactieve bijeenkomsten is het nadrukkelijk de bedoeling dat je jouw ervaringen gaat delen. Het gaat zowel om successen als om vragen die jullie eigen projecten op inhoud en op organisatievorm oproepen. Het gaat dus echt om leren mét en van elkaar, het is dus zowel ‘halen als brengen’.
De sessie worden door verschillende voorzitters geleid. De voorzitters zijn je collega’s uit het werkveld. Zij zijn net als jij werkzaam bij een samenwerkingsverband en hebben zich gespecialiseerd in (hoog)begaafdheid.
Van deze bijeenkomsten worden géén opnames gemaakt i.v.m. het interactieve karakter van de bijeenkomsten.
Over deze bijeenkomst
Multi-disciplinair werken bij hoogbegaafdheid houdt in dat professionals vanuit verschillende disciplines samenwerken om tot een geïntegreerde aanpak te komen voor de begeleiding, ondersteuning, en ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen. Hoe kan multi-disciplinair werken praktisch ingezet worden in het kader van hoogbegaafdheid binnen Samenwerkingsverbanden? Wat zijn de randvoorwaarden voor succes? Wat zijn voorbeelden van een goede samenwerking? Dit bespreken we graag in deze sessie!
De voorzitter van deze bijeenkomst is Sandy van Spronsen.
Voor wie
- Je bent werkzaam als educatieve professional in het onderwijs en neemt deel als lid van een bovenschoolse werkgroep (hoog)begaafdheid, ofwel op bestuursniveau ofwel op niveau van een samenwerkingsverband.
- Je bent vanuit die rol betrokken bij de opzet en/of uitvoering van activiteiten met betrekking tot onderwijs aan leerlingen met kenmerken van begaafdheid binnen de organisatie waarvoor je in de werkgroep deelneemt.
Aantal deelnemers per sessie
- Minimaal 3 deelnemers van 3 verschillende samenwerkingsverbanden.
- Maximaal 12-16 personen per sessie
Aanwezigheid
Je schrijft je voor elke bijeenkomst apart in. Er geldt geen aanwezigheidsplicht na inschrijving. Wel verwachten we dat als je onverhoopt verhinderd bent dat jij je afmeldt via het contactformulier op de website.
Aanmelden
Je kunt je aanmelden via dit formulier.